Julynka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Buddha: „Rob dobro a dobro sa ti vráti.“

Toto je môj prvý pokus o blogovanie, tak vás všetkých prosím o zhovievavosť a nezničte ma tu hneď na úvod :D začiatky bývajú ťažké.... všade. A preto konce bývajú také krásne.
Naivita. Aj tak by sa dalo nazvať synonymum tej vety. Avšak ja jej verím. Tento blog nie je o tom, aby sme sa pretekali kto spravil viac dobrých skutkov za život či za deň. Nie je to súťaž. Ja tej vete naozaj verím a snažím sa žiť podľa nej. Každý deň by sme mali spraviť niečo dobré. Možno dobré pre seba, ale hlavne dobré pre toho druhého, pre okolie. Keď vidíte starenku s nákupom, prečo jej s ním nepomôcť a neodniesť jej ho až domov? Výsledok: tých 10minút čo takto strávime nás nezabije, jedine, že budeme o 10minút kratšie na Facebooku. A nemusí to byť len odnesenie nákupu. Úplne postačí, keď jej len podržíte dvere vo vchode a nebuchnete ich. Video: Raz som videla jedno video na youtube.com, volalo sa: „Urob dobro a dobro sa ti vráti.“ Bolo až príliš pritiahnuté za vlasy, ale po jeho zhliadnutí som mala dobrý pocit a chuť ísť v tej chvíli niekomu pomôcť. Chcem vás všetkých požiadať, poprosiť . . . aby sme boli na seba milší, ľudskejší, pomáhali si. Film: Pošli to ďalej,tak sa volá film, kde malý chlapec má nápad: on spraví 3 dobré skutky, pomôže ľuďom a tí, miesto vďaky pomôžu ďalším a oni zas ďalším. Reťazová reakcia. Film sa však končí smutne, pretože svet nie je tak dokonalý aby mohla takáto základná a jednoduchá myšlienka fungovať. Taký už je však svet. Ale nemôžme sa na to pozerať už dopredu s opovrhnutím. Každý spravme niečo dobré hocikedy budeme len môcť. A prečo? Pre krajší zajtrajšok predsa :)

"Rob dobro a dobro sa ti vráti." Buddha | stály odkaz

Komentáre

  1. z teba
    ide také zlaté milé dobro..:) zachovaj si ho, ale nenechaj sa zneužívať, lebo ľudia ti neodpustia, ak im pomôžeš, dnes to tak chodí...
    publikované: 08.11.2013 21:48:17 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014